Ένας υπέροχος αθλητικός Αύγουστος!

VK Magazine VK Magazine21/08/2022

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έκανε και πάλι το θαύμα του! Έκανε τους Έλληνες να συγκινηθούν, να… χοροπηδούν από χαρά και υπερηφάνεια, να υποκλιθούν στο μεγαλείο των «χρυσών» Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Μίλτου Τεντόγλου, Απόστολου Χρήστου, Ελίνας Τζένγκο και Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Και σήμερα υπήρξε και συνέχεια, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του, το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο μοιράζεται με τον Ούγγρο, Κρίστιαν Μπέρκι, έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης στον πλάγιο ίππο.

Καρδίτσα, Γρεβενά, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Αθήνα πανηγύρισαν ανάμεσα σε πολλές άλλες πόλεις και χωριά, για τα «δικά τους» παιδιά που έγιναν παιδιά… όλων των Ελλήνων! Μας έχουν συνηθίσει, βέβαια τα Ελληνόπουλα σε επιτυχίες και μετάλλια… Έξι φορές έως τώρα ακούστηκε ο εθνικός ύμνος τον Αύγουστο, στο Μόναχο και στη Ρώμη.

Αυτά τα «χρυσά» παιδιά του στίβου, της κωπηλασίας και της κολύμβησης -ας μην ξεχνάμε και τον νεαρό «χρυσό» αρσιβαρίστα, Κωνσταντίνο Λαμπρίδη, στο Ευρωπαϊκό U17- μαζί με όλους τους μεταλλιούχους (Στεφανίδη, Ντούσκος, Φίτσιου, Αναστασιάδου, Γκολομέεβ, η εθνική νεανίδων στο πόλο, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης κόμπο) μας ανέβασαν στο βάθρο! Εκτός από τα έξι χρυσά, η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση έξι ασημένιων και δύο χάλκινων μεταλλίων σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Αυτές και αυτοί που ξεχώρισαν, αλλά και τ’ άλλα παιδιά του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, όσα προσπάθησαν και δεν μπήκαν στα μετάλλια, μας υπενθυμίζουν κάθε φορά τη σημασία της αφοσίωσης του ανθρώπου σε κάτι υψηλό, ηθικό και πνευματικό.

Είναι κομιστές ελπίδας και πίστης. Πρεσβεύουν τις αξίες του Ολυμπισμού: την ευγενή άμιλλα, την ανοχή, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αυτοπειθαρχία, την αυτοεκτίμηση, τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ