Χανιά: 20ή Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας-Αντάμωμα με την «Παραδοσιακή Στράτα»

VK Magazine VK Magazine01/09/2022

Μηνύματα αλληλεγγύης και προσφοράς μετέφεραν την Τρίτη 30 Αυγούστου, οι συμμετέχοντες στην 20ή Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στην Κρήτη. Οι εθελοντές αιμοδότες αντάμωσαν με την «Παραδοσιακή Στράτα» αναδεικνύοντας τον ρόλο της παράδοσης στην προώθηση των εθελοντικών δράσεων.

Η Κρητική παράδοση και ο εθελοντισμός αναδείχτηκαν σε μια ξεχωριστή δράση, την οποία αγκάλιασαν χιλιάδες επισκέπτες του Ενετικού λιμανιού των Χανίων.

Αντάμωμα λαμπαδηδρόμων με την «Παραδοσιακή Στράτα»

Την καθιερωμένη για το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά «Παραδοσιακή Στράτα» πλαισίωσαν τα μέλη του Παραδοσιακού Ομίλου «Ο Ψηλορείτης» με αφετηρία το Νεώριο του Μόρο. Αρχικά έφτασε μέχρι την Πλατεία του Γυαλί Τζαμί, όπου αντάμωσε τους λαμπαδηδρόμους της 20ής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η Πρόεδρος Εθελοντών Αιμοδοτών «ο Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, αναφέρθηκε στην πορεία της δράσης αυτής, λέγοντας: «Η φλόγα της αγάπης ξεκίνησε από το δήμο Νέας Σμύρνης. Θα γυρίσει όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά μας και θα καταλήξει στις 30 Σεπτεμβρίου, στην Κέρκυρα, όπου θα διεξαχθεί η 32η αμφικτιονία συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών».

«Οι εθελοντές αιμοδότες των Χανίων έτρεξαν, μεταφέροντας το μήνυμα αυτό της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσφοράς συναντώντας την παράδοση, την “Παραδοσιακή Στράτα” ώστε να έχουμε μια γιορτή του εθελοντισμού», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η δράση συνεχίστηκε στην παλιά πόλη των Χανίων για να καταλήξει στην Πλατεία της Μητρόπολης.

Πηγή: neakriti.gr