«Παρίσι 2024»: Λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερο μετρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

VK Magazine VK Magazine01/09/2022

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αποφάσισαν να μειώσουν σημαντικά την χρήση αποκλειστικών αυτοκινήτων και λεωφορείων και θα έχουν διαπιστευμένες μετακινήσεις προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, χρησιμοποιώντας το τρέχον σύστημα της πόλης αντί να πληρώνουν για δαπανηρές προσθήκες σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

Μετά από τριήμερη επιθεώρηση από τη «Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» (ΔΟΕ), ο διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ετιέν Τομπουά, δήλωσε ότι ο αριθμός των οχημάτων θα είναι μικρότερος από ό,τι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους οποίους παρευρέθησαν λιγότεροι άνθρωποι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού: «Χάρη στην ΔΟΕ και στην συγκέντρωση ορισμένου αριθμού στόλων οχημάτων, θα μειώσουμε τον αριθμό των οχημάτων κατά 30% έως 40% σε αντίθεση με τους τελευταίους Αγώνες».

Σημειώνεται, ότι ο πληθωρισμός στην Γαλλία, βρίσκεται στο 5,8%, εν μέρει λόγω των επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Προφανώς δεν είμαι αφελής, ξέρω ότι ο κόσμος έχει αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Πιερ Ολιβιέ Μπέκερς Βιεζάντ, επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει χώρα που να έχει μείνει αλώβητη, σχετικά με τον πληθωρισμό. Στο παρελθόν, το σύστημα μεταφορών κατασκευαζόταν κυρίως σε ένα ειδικά αφιερωμένο σύστημα με ενδιαφερόμενους φορείς, κατόπιν αιτήματος της Ολυμπιακής οικογένειας. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ευελιξία για να επιτρέψει στο Παρίσι να χρησιμοποιήσει, όσο καλύτερα μπορεί, τα δημόσια μέσα μεταφοράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ