Ιαπωνία: Εξετάζει μέτρα για την απότομη πτώση του γιεν

VK Magazine VK Magazine11/09/2022

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Σεΐχι Κιχάρα, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερβολικής πτώσης του γιεν.

«Όσον αφορά τις υπερβολικές, μονόπλευρες μεταβολές, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και πρέπει να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε ο ίδιος, σε τηλεοπτική εκπομπή, ερωτηθείς για την πρόσφατη απότομη πτώση του ιαπωνικού νομίσματος.

Το ιαπωνικό γιεν υποχώρησε έναντι του αμερικανικού δολαρίου σε χαμηλό 24 ετών, με τους επενδυτές να εστιάζουν στη διευρυνόμενη απόκλιση μεταξύ των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ («Fed») και της δέσμευσης της Τράπεζας της Ιαπωνίας («BoJ») ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

«Δεν θα σχολιάσω θέματα νομισματικής πολιτικής και επιτοκίων, καθώς εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της “BoJ”», υπογράμμισε ο Σ. Κιχάρα.

Δήλωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποφασίσει «στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, μέτρα, για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το εξωτερικό, όπως είναι η κατάργηση του ανώτατου ορίου στον ημερήσιο αριθμό επισκεπτών που εισέρχονται στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ