ΗΠΑ: Οι Αρχές του Λος Άντζελες όρισαν την 17η Σεπτεμβρίου Ημέρα «Squid Game»

VK Magazine VK Magazine11/09/2022

Οι Αρχές του Λος Άντζελες όρισαν επίσημα την 17η Σεπτεμβρίου Ημέρα «Squid Game», σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της νοτιοκορεατικής σειράς του «Netflix».

Ο Κορεάτης-Αμερικανός βουλευτής, Τζον Λι, ανακοίνωσε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ενέκρινε το ψήφισμα, με το οποίο ορίστηκε η 17η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα «Squid Game», σύμφωνα με την εφημερίδα «The Korea Times».

Η πόλη της Καλιφόρνια θα τιμά έτσι την κορεατική δραματική σειρά, κάθε χρόνο στις 17 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έκανε πρεμιέρα στο «Netflix», πέρυσι. Ο Τζον Λι αναφέρει ότι αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά στις ΗΠΑ, που ορίζεται ημέρα αφιερωμένη σε  τηλεοπτική σειρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το ψήφισμα επισημαίνει ότι το «Squid Game» είναι «η πρωτότυπη σειρά του “Netflix” με τις περισσότερες προβολές μέχρι σήμερα και ότι είναι η πρώτη κορεατική σειρά στην εν λόγω πλατφόρμα, που έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ, σπάζοντας το φράγμα που αντιμετωπίζουν πολλές ξενόγλωσσες εκπομπές με το δυτικό κοινό, απλώς και μόνο λόγω υποτίτλων».

Επιπλέον σημειώνεται ότι η σειρά «Squid Game» παρουσίασε με επιτυχία διάφορες πτυχές της κορεατικής κουλτούρας, όχι μόνο στο κοινό στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, και έλαβε υποψηφιότητες και βραβεία σε πολλές τελετές απονομής βραβείων, κυρίως ως η πρώτη κορεάτικη και πρώτη ξενόγλωσση σειρά που πέτυχε τέτοια επιτεύγματα.

«Το “Squid Game” σηματοδοτεί άλλη μια νίκη στον αγώνα για την ενίσχυση της εκπροσώπησης της κοινότητας Ασιατών Αμερικανών και Νησιωτών του Ειρηνικού («AAPI») στον κινηματογράφο και την ψυχαγωγία, παρουσιάζοντας στο κοινό στην κορεατική κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενώ παράλληλα ανοίγοντας τον δρόμο σε άλλες κοινότητες “AAPI” να διηγούνται τις ιστορίες τους» τονίζεται επίσης στο ψήφισμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ