ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνίαση αιματηρού επεισοδίου στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ

VK Magazine VK Magazine12/10/2022

Την εξιχνίαση αιματηρού επεισοδίου, που διαδραματίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, στην πλατεία Χημείου εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατά το οποίο τραυματίστηκε με πυροβόλο όπλο στα πόδια ένας 23χρονος, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστης του επεισοδίου, που φέρεται να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών, ταυτοποιήθηκε 28χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η δικογραφία περιλαμβάνει και δεύτερο πρόσωπο -πρόκειται για 34χρονο- που διώκεται για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να εντόπισε τον παθόντα, υποδεικνύοντάς τον στον φυσικό δράστη.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 11ης Ιουλίου, όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στο πανεπιστημιακό campus μέσω της οδού Εγνατίας, αλλά τους απέτρεψε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος. Η ίδια ομάδα κατάφερε τελικά να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθνικής Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν ο 23χρονος μαζί με έναν φίλο του. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, με την αστυνομία να συγκεντρώνει από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα.

Ο τραυματισμένος άνδρας -κατά πληροφορίες με ποινικό παρελθόν- είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ