Κίεβο: Δημιουργούνται ειδικοί χώροι για την περίπτωση διακοπής της θέρμανσης

VK Magazine VK Magazine02/11/2022

Οι Αρχές στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ετοιμάζουν περισσότερους από 1.000 χώρους σε όλη την πόλη, όπου οι πολίτες θα μπορούν να πάνε για να ζεσταθούν, στην περίπτωση που το σύστημα θέρμανσης τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος, Βιτάλι Κλίτσκο.

Οι επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, με πυραύλους και drones, έχουν προκαλέσει ζημιά στο 40% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας και ήδη για μικρό χρονικό διάστημα, μεγάλες περιοχές του Κιέβου έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Σήμερα ο Β.Κλίτσκο ανέφερε στο «Telegram», ότι οι Αρχές της πόλης εξετάζουν διαφορετικά σενάρια, τονίζοντας πως «το χειρότερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ηλεκτρική ενέργεια, να διακοπεί η υδροδότηση και η θέρμανση. Γι’αυτήν την περίπτωση προετοιμάζουμε περισσότερους από 1.000 χώρους θέρμανσης, στην πόλη μας».

Οι χώροι αυτοί θα είναι εξοπλισμένοι με γεννήτριες και εκεί θα υπάρχει απόθεμα βασικών αγαθών, όπως πόσιμο νερό.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ζητήσει από τους Ουκρανούς που έχουν φύγει από τη χώρα, να παραμείνουν στο εξωτερικό για τον χειμώνα, ενώ κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί νέα ανθρωπιστική κρίση, αναγκάζοντας ακόμη περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το φόβο ότι θα αναγκαστούν να περάσουν τον χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ