«Καλάθι του νοικοκυριού»: Ετοιμάζεται διορθωτική ΚΥΑ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

VK Magazine VK Magazine06/11/2022

Νέα υπουργική απόφαση για το «Καλάθι του νοικοκυριού» θα εκδώσει, τις επόμενες μέρες, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η απόφαση θα προβλέπει να είναι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες οι ταμπέλες στα προϊόντα του καλαθιού και να διασφαλίζεται η επάρκεια των προσφερόμενων προϊόντων.

Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου ήταν ενθαρρυντική, ενώ πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη, στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου θα παρακολουθούνται οι τιμές των προϊόντων ανά εβδομάδα.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών τροφίμων, αφού όμως πρώτα -όπως είπε- λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς («ΔΙ.Μ.Ε.Α»).

Υπενθυμίζεται, ότι σε χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος, μετά από νέα επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στην Δυτική Αθήνα, έγραψε: «…έχουμε δρόμο, για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε την σήμανση και να υπάρχει οπωσδήποτε συνεχής επάρκεια των προϊόντων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ