Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ιστορική ημέρα-Η Χερσώνα είναι δική μας

VK Magazine VK Magazine12/11/2022

Η Χερσώνα, η σημαντική πόλη στη νότια Ουκρανία, που ανακαταλήφθηκε χθες από τις ουκρανικές δυνάμεις μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, είναι «δική μας», χαιρέτισε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο δικός μας λαός. Δική μας. Η Χερσώνα», έγραψε ο Β.Ζελένσκι στο «Telegram», συνοδεύοντας το σύντομο μήνυμά του, με τη γαλαζοκίτρινη σημαία της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ότι «εισήλθε» στη Χερσώνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε, ότι ειδικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται ήδη μέσα στην πόλη, προσθέτοντας: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να πάρουμε πίσω τη Χερσώνα», είπε σε ομιλία μέσω βίντεο, ενώ συμπλήρωσε πως άλλες ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σταθμευμένες κοντά στην πόλη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζει «την επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία, ένα σημαντικό βήμα»

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, χαιρέτισε «την επιστροφή της Χερσώνας στην Ουκρανία, ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της», μετά την ανάκτηση αυτή της σημαντικής πόλης της νότιας Ουκρανίας από τα στρατεύματα του Κιέβου.

«Η Γαλλία θα παραμείνει στο πλευρό των Ουκρανών», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, στο «Twitter», γράφοντας το μήνυμά του στα γαλλικά και τα ουκρανικά. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι εισήλθε στη Χερσώνα, μετά την αναγκαστική αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών, εξέλιξη που αποτελεί μια νέα οδυνηρή ήττα για τη Μόσχα, έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ