Η Λαμία υποδέχθηκε με λαμπρότητα τον Όσιο Βησσαρίωνα

VK Magazine VK Magazine21/01/2023

Πλήθος πιστών, ο Ιερός Κλήρος μετά Μητροπολιτών, καθώς και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, υποδέχτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, στην πλατεία Πάρκου Λαμίας, το Ιερό Σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Ο πρώτος εορτασμός του «παππούλη» της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγάθωνος, που αγάπησε όλη η Φθιώτιδα, θα είναι τριήμερος και το Σκήνωμά του θα μείνει για δύο ημέρες στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία χιλιάδες πιστοί να προσκυνήσουν και να ζητήσουν την ευλογία του Αγίου, η μνήμη του οποίου θα τιμάται στις 22 Ιανουαρίου.

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συμπροσευχόμενος με τους άλλους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συμμετέχουν στους εορτασμούς, υποδέχτηκε το Σκήνωμα του Αγίου, που φιλοξενείται από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε νέα περίτεχνη λάρνακα.

«Σήμερα μόνο η Φθιώτιδα είναι ηλιόλουστη, παντού έχουμε κατακλυσμό και εδώ μόνο μερικές ψιχάλες από την αγάπη του Οσίου Βησσαρίωνα», είπε στο καλωσόρισμα του ο Σεβασμιώτατος, που μίλησε για την ευλογία της Μητροπόλεώς του να είναι υπό τη σκέπη του Οσίου Βησσαρίωνα και των λοιπών Φθιωτών Αγίων.

Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ σήκωσαν στη συνέχεια τη λάρνακα, προκειμένου να τη μεταφέρουν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, τμημάτων σχολείων και χιλιάδων πιστών, που έφτασαν στη Λαμία από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: LamiaReport