Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έρχεται μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων στην Αττική

VK Magazine VK Magazine06/02/2023

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα στην Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για σήμερα, Δευτέρα, τηλεργασία, στο δημόσιο τομέα και να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Σχετικές ανακοινώσεις θα εκδοθούν από τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας. Αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων έχουν εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε και εκδόθηκε ήδη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας και των Σποράδων, με αυστηρή σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους της Αττικής, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.