Καστελλόριζο: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός

VK Magazine VK Magazine01/10/2023

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος και μοναδικός παιδικός σταθμός στο Καστελλόριζο, ο οποίος θα φιλοξενήσει 15 παιδιά. Στο νησί ήδη έχουν γεννηθεί 14 παιδιά, με την υποστήριξη της ΜΚΟ «HOPEgenesis», στο πλαίσιο του προγράμματός της για την υπογεννητικότητα.

Αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο να γεννηθούν αλλά πέντε παιδιά, αποτέλεσμα του προγράμματος που υλοποιείται, σε ακριτικές περιοχές στην Ελλάδα.

Ο νέος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός θα υποστηρίξει τις οικογένειες των νέων γονιών, όπως δήλωσε και η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ήταν παρούσα στα εγκαίνια.

Ειδικότερα, η ίδια ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά σήμερα για εμένα. Ένα τριπλό όραμα γίνεται πραγματικότητα. Να αντιστρέψουμε την αρνητική τάση του δημογραφικού και να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα. Να στηρίξουμε τις παραμεθόριες περιοχές. Επίσης, να συμβάλουμε στην ενίσχυση της προσχολικής φροντίδας των παιδιών. Θα βοηθήσουμε ώστε να στελεχωθεί και να αρχίσει να λειτουργεί άμεσα ο νέος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός».

Ο Δήμαρχος Μεγίστης, Γεώργιος Σαμψάκος, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Ήδη το νηπιαγωγείο του νησιού φιλοξενεί 12 παιδιά, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν κάθε χρόνο περίπου 35 παιδιά.

Η δημιουργία του παιδικού σταθμού υλοποιήθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «HOPEgenesis», όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος και ιδρυτής της, Στέφανος Χανδακάς, τονίζοντας ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η υποστήριξη των οικογενειών στις ακριτικές περιοχές.

Πρόσθεσε ότι αυτό «γίνεται στο Δήμο Μεγίστης με την σημαντική υποστήριξη της εταιρείας “EUROLIFE FFH”, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού προγράμματος της εταιρείας, με σκοπό να δημιουργηθούν συνολικά 10 παιδικοί σταθμοί, σε ακριτικές περιοχές στη νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα».

Επίσης, τόνισε, μεταξύ άλλων πως «μέχρι σήμερα έχουν ήδη κατασκευαστεί 4 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, στην Πάτμο, τα Άγραφα Ευρυτανίας και τους Λειψούς και τώρα παραδίδεται ο Δημοτικός σταθμός στο Καστελλόριζο. Θα ακολουθήσουν η Χάλκη, η Ανάφη, η Κάσος, η Νίσυρος, τα Κουφονήσια και η Τήλος».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Διευθύνων Σύμβουλος της «EUROLIFE FFH» επεσήμανε πως «το μέλλον είναι αισιόδοξο, μόνο όταν είναι γεμάτο από παιδικές φωνές. Γι’ αυτό και η εταιρεία μας θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ