Σε δημοπρασία πίνακας που ζωγράφισαν οι «Beatles» σε περιοδεία τους στην Ιαπωνία

VK Magazine VK Magazine12/01/2024

Τον επόμενο μήνα, σε δημοπρασία του οίκου «Christie’s» θα πωληθεί πίνακας, που δημιουργήθηκε από τέσσερις θρυλικούς καλλιτέχνες, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον, τον Ρίνγκο Σταρ και τον Τζον Λένον και φέρει την υπογραφή τους.

Ο πίνακας «Images of a Woman» είναι ένα από τα μοναδικά γνωστά έργα τέχνης, που δημιούργησαν και υπέγραψαν και οι τέσσερις «Beatles» μαζί, αν και χώρισαν τον πίνακα σε τέσσερα τμήματα και ζωγράφισαν ξεχωριστά ο καθένας.

Η αξία του έργου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 400.000-600.000 δολάρια.

«Κάθε γωνιά του πίνακα αντικατοπτρίζει μια προσωπική πινελιά, με άφθονη ποικιλία σε σχήματα, χρώματα, ακόμη και στις μπογιές που χρησιμοποιήθηκαν», αναφέρεται σε άρθρο του «CNN».

Ο Τ.Χάρισον χρησιμοποίησε πιο σκούρες πινελιές, φαίνεται να απλώνεται περισσότερο από τον δικό του χώρο, ενώ η περιοχή του Ρ.Σταρ είναι μικρότερη και θυμίζει καρτούν.

Τόσο ο Τ.Λένον, όσο και ο Π.ΜακΚάρτνεϊ ζωγράφισαν με ακρυλικό, ενώ τα άλλα δύο μέλη του θρυλικού συγκροτήματος βασίστηκαν περισσότερο στο υδρόχρωμα, όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

Το 1966, οι «Beatles» είχαν προγραμματίσει να εμφανιστούν για τρεις ημέρες, στην αρένα «Nippon Budokan» του Τόκιο. Λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, δεν μπορούσαν να βγουν εύκολα από το ξενοδοχείο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τον εν λόγω πίνακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ