Βαθαίνει η φτώχεια στην Κρήτη-Σε συσσίτια εναποθέτουν την ελπίδα τους για επιβίωση

VK Magazine VK Magazine20/06/2022

Βαθαίνει η φτώχεια στην Κρήτη, με ένα νέο κύμα οικονομικής ένδειας να χτυπά την κοινωνία. Σύμφωνα με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι ενδεικτικό πως 12% αύξηση σημειώνει το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των οικογενειών που ζήτησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων), καθώς δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν.

Ακόμα και τα βασικά αγαθά λείπουν από το τραπέζι πολλών οικογενειών στην Κρήτη, την ώρα που πληθωρισμός και ανεργία πλήττουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται προς την Περιφέρεια για να ζητήσουν συνδρομή σε προγράμματα  ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας απόρων ή σε συσσίτια. Παράλληλα, ένα πιάτο φαγητό εξασφαλίζουν καθημερινά τα συσσίτια στο Ηράκλειο, την ώρα που και εκεί οι ανάγκες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί λόγω της ανέχειας.

Όπως εξηγεί ο πατήρ Γεώργιος, υπεύθυνος για το συσσίτιο που παρέχεται από τη «Στέγη του Καλού Σαμαρείτη», οι υποδομές της κουζίνας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πολίτες. Για το λόγο αυτό, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Ηράκλειο, προσπαθεί να βοηθήσει τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη με την παροχή τροφίμων, αλλά και με οικονομική ενίσχυση.

Ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς φαίνεται πως το φιλότιμο δεν έχει χαθεί. Αρκετοί είναι εκείνοι, σύμφωνα με την Εκκλησία, που κρατούν το βλέμμα τους στραμμένο στο συνάνθρωπο, δηλώνοντας διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημα τους.

Πηγή: neakriti.gr