Ρωσία: Ακύρωσε την τελευταία στιγμή ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

VK Magazine VK Magazine15/01/2023

Η Ρωσία ακύρωσε την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, όπως ανακοίνωσε αρμόδιος ουκρανικός θεσμός.

«Ήταν προγραμματισμένο να γίνει ακόμη ένας γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη ρωσική πλευρά. Ωστόσο, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευρά », ανέφερε το αρχηγείο συντονισμού για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου μέσω της πλατφόρμας «Telegram».

Το γραφείο της Ρωσίδας επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Τατιάνας Μασκάλκοβα, δεν απάντησε, όταν το πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» προσπάθησε να επικοινωνήσει, για να ζητήσει σχόλιο.

Ρωσία και Ουκρανία έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγές εκατοντάδων αιχμαλώτων -η πιο πρόσφατη έγινε την 8η Ιανουαρίου- κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης, η οποία διανύει τον ενδέκατο μήνα της.

Νωρίτερα χθες, Σάββατο, η Τ.Μασκάλκοβα ανέφερε μέσω «Telegram», ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταγγείλει πως εκβιάστηκαν, ενόσω ήταν αιχμάλωτοι πολέμου Ουκρανών.

Δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο καμιά αντίδραση από τις ουκρανικές Αρχές στην κατηγορία αυτή. Το «Reuters» σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο όσα ανέφερε η Τ.Μασκάλκοβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ